14 Ekim 2012 Pazar

FM 2013 Çıkıyor..


Futbol menajerliği oyunları arasında liderliği uzun zamandır elden bırakmayan ve bu sene tamamen Türkçe dil desteğiyle gelecek olmasıyla birlikte Türk futbol severlerin de gönlünü bir kez daha fetheden Football Manager 13'ün çıkış tarihi belli oldu.

Verilen bilgilere göre PC ve Mac için piyasaya çıkacak olan yapım, 2 Kasım tarihinde İngiltere'de raflarda olacak. Ayrıca erkenden ön sipariş veren oyuncular yapımın beta versiyonuna giriş hakkı kazanacaklar.Bu beta sürecinin oyunun çıkışından 2 hafta önce başlayacağı da gelen bilgiler arasında.


OYUN DETAYLARI

Football Manager, bugüne kadarki en çok satan, en gerçekçi futbol menajerlik oyunudur. Football Manager 2013, Sports Interactive tarafından geliştirilip sunulan oyunun 20. yılını yepyeni özelliklerle kutluyor. Bu seneki sürüm, tüm dünyada 50'den fazla ülkede istediğiniz takımın yönetimini üstlenmenize olanak sağlıyor ve Avrupa'nın bütün önemli liglerinin yanı sıra 500.000'den fazla gerçek oyuncu ve teknik personeli kapsıyor. Ayrıca, Kariyer Modundaki yepyeni özelliklerle artık Football Manager deneyimini bambaşka şekillerde yaşayabilirsiniz.

KARİYER MODUNDAKİ YENİLİKLER…

Maç Motoru : Bu sene 3D maç motorunda çok önemli iyileştirmeler yapıldı. Stadyumdan oyuncuların hareketlerine, zekadan topun havadaki hareketine kadar sahadaki her şey artık çok daha gerçekçi görünüyor. Ayrıca, eklediğimiz yüzlerce yeni animasyon oyunu daha gerçekçi kılıyor; kullandığımız yeni kamera açıları ve başlama vuruşunun ve bitiş düdüğünün gösterilmesi, oyunu televizyondan izlediğiniz hissini uyandırıyor.

Menajer Rolleri : Başka bir önemli değişiklik de menajerin ekibinin ciddi ölçüde yeniden yapılandırılmasından ve rollerinin yeniden belirlenmesinden oluşuyor. Bunlardan en barizi, menajerin eğer isterse sözleşme görüşmeleri gibi bazı işlerini devretmesini sağlayan Futbol Direktörlüğü pozisyonunu ilk defa kullanmamız. Bunların yanı sıra, oyundaki uzman antrenörlük rollerinin sayısını da arttırdık ve hangi antrenörün ne zaman görev yapacağına karar verme konusunda menajere daha fazla esneklik bıraktık. Bu opsiyonun nadir kullanılmasında fayda olmakla birlikte, menajer artık isterse yönetim kurulunun müdahalelerinden de şikayetçi olabilecek. Ve çok daha fazlası… Yepyeni bir antrenman sistemi, geliştirilmiş uluslararası menajerlik, basın konferanslarında pek çok yenilik ve yeni bir kullanıcı arayüzü.

YENİ OYNAMA YÖNTEMLERİ…

Klasik ve Zor Modlar : Football Manager Classic, Football Manager'ı daha az zaman harcayarak oynamak isteyenler içindir. Oyunun özü tamamen aynıdır; menajer her zaman olduğu gibi bir takımın başına geçer ve istediği seviyede yarışır; ama bu sefer sorumluluklarının bir kısmı ya destek ekibi üyeleri tarafından devralınmıştır ya da tamamen ortadan kalkmıştır. Örneğin, oyuncu FMC'deki antrenmanlardan hala sorumludur; fakat artık bireysel oyuncu antrenmanları yoktur ve bu iş 'tam takım' düzeyinde yapılmaktadır. Sıra maça geldiğinde ise, takım konuşmaları ya da rakip raporları yoktur; bunun yerine, aynı 3D maç motorunu Kariyer Modunda kullanarak doğrudan maça gidersiniz. Maçlar hızlandırılmış .'sadece önemli anlar' modunda yapılır, ama 'Anında Sonuç' seçeneğiyle bunu daha da hızlandırabilirsiniz. Football Manager Classic'i tercih eden oyuncular, oyunu oynama şekli açısından da birkaç yeni seçenekle karşılaşacak; tam açık uçlu 'Kariyer' modu ile yeni 'Zor' mod arasında seçim yapabilecekler. Zor modda oynayan oyuncu, genellikle yarım sezon olan kısa bir süre içinde menajerlik becerilerini sınayacak olan belirli bir durumla karşı karşıya kalacak. Neredeyse tamamı genç oyunculardan oluşan bir takımla kupa kazanabilir misiniz? Ya da yılbaşı yaklaşırken puan tablosunun en altında olan takımınıza yol gösterebilir misiniz? İlk kez Football Manager Handheld 2012'de kullandığımız Zor Mod o kadar beğenildi ki FMC'de de kullanmaya karar verdik. Oyun, her biri global liderlik tablosuna yansıtılan ve serbestçe oynanabilen dört ayrı zorlukla geliyor.

Ağ Oyunu
: Tamamen yeni bir özellik olan Ağ Oyunu, Steam'in ağ fonksiyonuna tam entegredir; yani oyuncuların arkadaşlarına karşı oyun kurup oynaması daha kolay hale gelmiştir. Ağ Modu aynı zamanda, oyuncuların tek seferlik özel lig ve kupalar oluşturmasına ve kariyer modundaki takımlarını aktarmasına olanak verir; kimin FM takımının daha iyi olduğunu artık kolayca görebilirsiniz. Steam ile olan sıkı entegrasyon dünya çapındaki liderlik tablolarını yönetmemizi mümkün kıldığından, ne kadar iyi bir menajer olduğunuzu ilk kez gerçekten görebileceksiniz.

Hiç yorum yok: