24 Temmuz 2012 Salı

Vatan Sağolsun..

Şehidimizi son yolculuğuna uğurladık..

KARAGÜMRÜK SENİ UNUTMAYACAK..


Van'da teröristlerin ateş açması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Ümit Akbaş gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı cenaze töreninde şehidin arkadaşları, “Karagümrük seninle gurur duyuyor” sloganları attı.

Şehit Ümit Akbaş’ın Türk bayrağına sarılı taburu son kez evine götürüldükten sonra cenaze töreninin düzenlendiği Ataköy 5. Kısım Camii’ne getirildi. Burada düzenlenen törene şehidin babası Murat Akbaş, annesi Saliye Akbaş, kız kardeşi Eda Akbaş, dayısı Hakan Çapçı’nın yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, askeri erkan, şehidin arkadaşları ve çok sayıda kişi katıldı. Şehidin Karagümrük’te oturan arkadaşları, Fatih Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüslerle camiye geldi. Yoğun bir kalabalığın olduğu cenaze töreninde şehidin babası ayakta durmakta güçlük çekerken, annesi ve kız kardeşi ise gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin dayısı Hakan Çapçı, “Söylenecek en son laf, yaşanılacak sen büyük acılardan ikincisini yaşıyoruz. Biz ikinci şehidimizi verdik. 12 yıl önce de amcası şehit olmuştu. İkinci bir acıyı yaşadık. 4 gün yoğun bakımdaydı. Devletimizin yaptığı bütün müdahalelere rağmen tutunamadı, şehit oldu. Bu, kelimenin sonu değil, bunun bir an önce yok olması lazım. Nasıl yok olacak onu da bilemiyoruz. Bildiğimiz tek şey varsa bunu Meclis’teki büyüklerimiz halledecek, başta Başbakanımız olmak üzere. Vatanımız sağ olsun” dedi.

Şehidin çocukluk arkadaşı genç bir kız ise gözyaşlarını tutamadı. Genç kız, “Vatan sağ olsun demek istiyorum. Bu kahpeliğe son verilmesini istiyorum. Çok zor şartlarda büyütülüp, askere gönderiliyorlar. Biz bu vatan için çok şehit verdik. Buna bir son verilirse, bütün analar, babalar o zaman refaha ulaşabilir. Çok neşeli, cana yakın, sevecen, çok cömert biriydi. En son doğum günü için izin alıp gelmişti. Doğum günü yaptık, çok mutluydu. Sadece dua istiyordu. Bugün sadece Ümit ölmedi, bugün bütün anaların, babaların evlatlarından biri şehit verildi” diye konuştu.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından şehidin tabutu askerlerin omzunda top arabasına taşındı. Bu sırada Şehit Er Ümit Akbaş’ın annesi, babası ve kız kardeşi ele tutuşup, şehidin arkasından gözyaşı döktü. Cenazenin camiden çıkartılması sırasında şehidin arkadaşları da “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Karagümrük seninle gurur duyuyor” ve “Ümit ölmedi kalbimizde yaşıyor” şeklinde sloganlar attı. Şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere Edirnekapı Mezarlığı’na götürüldü.











Hiç yorum yok: