28 Ocak 2012 Cumartesi

İzmir'e Gidiyoruz..

Herkesin kendisine dost gördüğü, kardeş diye nitelendirdiği bir klüp vardır. Sırf görüntü olsun diye kardeşlik sıfatını taşıyanlardan tutun, iki senede bir görüşen kardeşlere kadar uzatın bu örnekleri..

Türkiye'de öncü dost kavramını aşarak kardeşliği 20 yılı aşkın süredir sürdüren iki klüp var ; Biri İstanbul'un köklü saygı duyulan semti Karagümrük, Diğeri İzmir'in saygı duyulan köklü semti Karşıyaka!

Biri Bank Asya'da yıllardır Süper Lig'e çıkma savaşı veriyor, Diğeri düştüğü bu bataklıktan kurtulmaya çalışıyor. Aralarında mesafe var gibi görünüyor bakıldığında ama bu iki klüp senede en az 4-5 kere misafir oluyorlar birbirlerinin semtine.. Karşıyaka'nın İstanbul'da maçı olduğu zaman otobüsler stad'a değil direk Karagümrük semtine gelir, yemekler yenir, muhabbetler edilir, fotoğraflar çekilir bu artık adet edinmiştir.

Karagümrük semtinde Siyah-Kırmızı renkler dışında görebileceğiniz tek renk Yeşil-Kırmızıdır! Aynı şekilde Karşıyaka tribünlerinde,insanlarında da Yeşil-Kırmızı dışında görebileceğiniz tek renk Siyah-Kırmızıdır!

Türkiye'nin önde gelen derbilerinden Karşıyaka - Göztepe maçını bizle omuz omuza izlemek isteyen kardeşlerimiz bize çok sık çağrıda bulundular İzmir'e gelmemiz için, bizde bu çağrıyı karşılıksız bırakmamak üzere geleceğiz sözünü verdik. Bu hafta BAL liginde maçlar kar yağışı nedeniyle ertelendi bu fırsattan da yararlanarak İzmir'e gitme kararı aldık.

Bu dondurucu soğuğa rağmen gece 23:00-24:00 gibi Karagümrük'te, Lokal'de toplanıyoruz. Hedef en az 2 otobüs kaldırmak ama sayıya göre sınırsız otobüs tahsis edilecektir. Gelenlerin yanında bir miktar para getirmesi rica olunur.

Yarın(Pazar) günü bayram var. Büyük derbi öncesi Çarşı'da kardeşlerimiz bizi çok yoğun bir kitleyle karşılamak istiyor ondan sonra kolkola,omuzomuza Atatürk stadına geçip İnşallah kardeşlerimze uğur getiricez bundan önce getirdiğimiz gibi..

Yarın İzmir'de görüşmek üzere..


Hiç yorum yok: