11 Aralık 2011 Pazar

Canım Sulukule..

Sultan Mahalle/Karagümrük..
Modern hayatın günümüzde her saniye arttığu şu zamanlarda onlarca tarihi yer göz kırpmadan yıkılıp tarih oluyor.. Roman kültürünü benimsemiş Türkiye'nin başlı roman mahlelerinden, semtimizin tarihi yeri Sulukule'de bu modern hayattan nasibini alanlar..


Sulukule Yeni Binalar Var Artık..

Az arkadaşımız,akrabamız,halamız,teyzemiz,dedelerimiz oturmadı o sokaklarda.. Sultan Mahleden, sur dibine kadar uzanan varoş sokaklarda artık yepyeni binaları dikmiş vaziyette toki..

Bakınca duygulanıyor bazen insan, semtimin güzel insanlarını, roman müziğiyle, roman felsefesiyle renk katan, sulukule artık hep ''bir zamanlar" diye hatırlanacak dilimizde..





Deplasmanlara gidilerken azmı geçerdik mahlemizden, yüzlerce arkadaşımız sabahlardı, hangi anılarımız olmadı ki orda.. Rakip takımın surlardan girince hissettiği o korkuyu biz bu sokaklarda yaşatırdık işte biz çok mutluyduk inanın, ne kadar kavga etsekte, ne kadar aramızda hep bir rüzgar olsada biz aynı mahlenin insanı olmaktan gurur duyuyorduk kim bilebilirdi ki yıkılan tuğlalar arasında hayallerimizinde uçup gideceğini..
Sulukule Evleri..
KARAgümrük isminin verdiği acı mutluluğu doruklarına kadar yaşayan insanlar olarak Sulukule'yi bilinçsiz ve rant için kentsel dönüşümü bahane edenleri kınıyoruz.. Hepinizi tarihinize sahip çıkmanıza davet ediyoruz..Bu sokaklarda, bu kaldırımlarda tarih yatıyor biz sizden modern çevre istemiyoruz biz zaten bu varoş sokaklarda herkesten modern yaşıyoruz.. Bütün hayallerimizi yıka yıka talan ettiniz zaten, duygularımızı ellemeyin bari!

ROMANLARA ÖZGÜRLÜK..!

Google'dan Sulukule adıyla arama yaparak detaylara ulaşabilirsiniz..

Hiç yorum yok: